Lahden alueen osuuskunta Startti
Lahden alueen osuuskunta Startti on monialainen henkilöstövuokrausta tarjoava työosuuskunta. Toimintamme on keskittynyt Lahteen ja sen lähialueille, mutta emme kuitenkaan ole rajoittuneet pelkästään tälle alueelle.
Osuuskunta työllistää tällä hetkellä kolmatta sataa eri alan osaajaa ja pystyy vastaamaan erittäin monenlaisiin tarpeisiin niin yksityis- kuin yrityspuolellakin. Työtarjoukset ja tarjouspyynnöt ottaa vastaan osuuskunnan toimisto, johon asiakkaat voivat olla yhteydessä joko yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse. Työnjohdon kanssa sovittaessa, asemavaltuutukseen perustuen, voivat myös yksittäiset jäsenet sopia osuuskunnalle työtehtäviä, joista toimisto tekee työmääräyksen ja välittää sen työhön parhaiten soveltuville työntekijöille.
Hallintorakenne
Toimisto
Osuuskunnan toimisto on auki tiistaisin 9-13 välisenä aikana, muina aikoina vain ajanvarauksella. Toimiston aukioloaikana emme ota ajanvarauksia vaan palvelemme saapumisjärjestyksessä. Varaathan siis hieman aikaa myös mahdolliseen jonottamiseen!
Jäsenyyttä harkitsevien kannattaa varata asioiden läpikäymiseen aikaa reilu puoli tuntia.
Toimiston tehtäviä ovat mm. tuntikirjanpidon varmentaminen, osuuskunnan laskutus ja palkanmaksu sekä niitä tukevat hallinnolliset tehtävät. Toimistolle kuuluu myös vastuu työntekijöiden työnjohdon järjestämisestä ja osuuskunnalle esitettyjen työtarjousten ja tarjouspyyntöjen käsittelystä, sekä työmääräysten tekemisestä ja välittämisestä työntekijöille. Toimistossa tehdään myös erilaisia työhön liittyviä todistuksia työntekijöillemme sekä ohjaamme ja opastamme muissa työelämään liittyvissä käytännön asioissa. Toimistoon voi ottaa yhteyttä kaikissa osuuskuntaan liittyvissä mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Yhteydessä voi olla sähköpostilla tai puhelimitse. Papereita ja tositteita voi jättää myös ala-aulasta löytyvään postilaatikkoomme.
Hallitus
Osuuskunnan hallitukseen kuuluu vähintään yhdestä viiteen jäsentä sekä yksi tai kaksi varajäsentä. Osuuskunnan syyskokouksessa valitaan hallitus koko kalenterivuodeksi kerrallaan.
Hallituksen on toimittava osuuskunnan etua ajatellen sekä hoidettava sen asioita osuuskuntalain ja osuuskunnan sääntöjen mukaisesti. Hallitus huolehtii osuuskunnan hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksen on myös huolehdittava siitä, että kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty. Hallituksen tehtäviin kuulu myös esimerkiksi osuuskunnan kokouksen valmistelu ja kokoon kutsuminen, laatia ehdotus tilinpäätökseksi, mahdollisen toimitusjohtajan valinta sekä suunnitella toimenpiteitä osuuskunnan talouden tasapainossa pitämiseksi.
Osuuskunnan kokous
Jäsenet käyttävät päätösvaltaansa osuuskunnan asioissa osuuskunnan kokouksessa. Osuuskunnan kokoukset ovat joko varsinaisia tai ylimääräisiä osuuskunnan kokouksia. Varsinaiset osuuskunnan kokoukset ovat kevät- ja syyskokous, jotka pidetään vuosittain hallituksen määrääminä päivinä. Kokoukset pidetään Lahdessa, ellei hallitus toisin päätä. Kokouksessa on kullakin jäsenellä sääntöjen mukainen äänimäärä sekä jäsen voi edustaa valtakirjalla enintään yhtä muuta jäsentä ja hänen äänivaltaansa.
Kevätkokous pidetään ennen toukokuun loppua ja siellä käsitellään edellisen vuoden toimintakertomus, tilinpäätös sekä tilintarkastuskertomus, päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta, vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille, päätetään ylijäämän käyttämisestä tai tappion peittämisestä sekä käsitellään mahdolliset muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Syyskokous pidetään marraskuun loppuun mennessä ja siellä päätetään mahdollisen toimitusjohtajan valitsemisesta, päätetään hallituksen esittämistä osuuskunnalle merkittävistä asioista, määrätään hallituksen jäsenten sekä tilintarkastajien palkkiot, päätetään hallituksen varsinaisten jäsenten määrä, valitaan hallituksen jäsenet sekä tilintarkastaja varamiehineen sekä käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Ylimääräinen osuuskunnan kokous on pidettävä, kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta. Ylimääräinen kokous on myös pidettävä, jos tilintarkastaja tai jäsenet, jotka edustavat vähintään puolta (50 %) jäsenten koko äänimäärästä, kirjallisesti sitä vaativat ilmoittamansa asian käsittelyä varten tai se lain mukaan on muutoin pidettävä.